Reitzin säätiön kokoelmat ovat esillä rakennuttaja ja taidekeräilijä Lauri Reitzin entisessä kodissa, joka avattiin taidemuseona vuonna 1971.

Saat Go Helsinki Card - kortilla kaksi ilmaista postikorttia Retizin säätiön taidemuseota.

  • Vieraile rakennuttaja ja taidekeräilijä Lauri Reitzin entisessä kodissa ja tutustu uskomattomaan kokoelmaan suomalaista kuvataidetta, antiikkihopeaa, aseita ja paljon muuta
  • Reitzin säätiön kokoelma on ehdoton vierailukohde taiteen ja antiikin ystäville

Säätiön perusti Lauri Reitzin leski Maria Reitz testamentin seurauksena Lauri Reitzin kuoleman jälkeen. Reitzin säätiö on vuosien varrella kehittänyt edelleen Reitzin taide- ja antiikkikokoelmaa. Tähän mennessä museossa on esillä keskeisiä teoksia suomalaisen taiteen historiasta sekä todella ainutlaatuinen kokoelma suomalaista antiikkihopeaa. Muita merkittäviä kokoelman esineitä ovat muun muassa antiikkiaseet jo 1500-luvulta, Meissenin ja Sèvresin posliinia sekä antiikkisia kelloja ja kellokoneistoja. Museo säilyttää historiallisen Reitzin perheen kodin tunnelman, mutta sen kokoelmissa on myös kauniita antiikkihuonekaluja eri aikakausilta.

Museossa on esillä suomalaisen kuvataiteen merkkiteoksia pääasiassa 1800-luvulta, suomalaista antiikkihopeaa 1600-1900-luvuilta sekä antiikkiaseita ja -kelloja 1500-luvulta lähtien. 

 

Keskeiset asiat

Hyvä tietää

Esitä korttisi lunastaaksesi tämän edun. 

Aukioloaika

Keskiviikko klo 15.00–18.00

Sunnuntai klo 14.00–17.00

Suljettu:

1. toukokuuta, 1.-31. heinäkuuta, 6. joulukuuta, 24.-26. joulukuuta, 31. joulukuuta.

Tarkista aukioloajat nähtävyyden verkkosivulta. 

Saavutettavuus

Osoite

Apollonkatu 23

00100 Helsinki 

Puh:

+358 (0)9 442 501

Valitse Go City - nauti seuraavista alennuskohteista ympäri kaupunkia sekä pääsystä useisiin Helsingin huippunähtävyyksiin.